Effektiv sporbarhet
95
Antall utstyr
970
Smart Quip

Utstyrssporing

Ta kontakt
Team koordinator på prosjekt A trenger en pneumatisk betongsag. 

Bedriften eier tre betongsager men ingen vet hvor de er eller hvem som sist hadde dem. Med Smart Quip kan du finne ut at disse sagene brukes på prosjekt B, C og D. Bedriften unngår dermed å kjøpe inn eller leie nytt utstyr.

En ansatt låner et slagbor og påstår at han har returnert den.
Ingen kontor kan bekrefte dette, og andre ansatte har tvil om at boret er returnert. Heldigvis visste han at selskapet brukte SmartQuip, så han sørget for at lagmedlemmet som mottok boret registrerte gjenleveringen – i denne situasjonen er det noen diskusjoner som skal gjøres for å se hvor utstyret er plassert og som trenger å ta ansvar for feilplasseringen.
Det har vært tyveri på stedet

Heldigvis kan prosjektlederen kjøre en rapport fra Smart Quip som viser alt utstyret som selges i prosjektet. Rapporten vil også inkludere serienummeret til det dyreste utstyret – denne typen data er til stor hjelp for politiet og forsikringsselskapet i videre undersøkelser og oppgjør.

Prosjekt A er et offshore-samarbeid

I denne sammenheng må logistikken planlegges nøye, både til og fra prosjektet. I tillegg krever fire overflatebehandlinger sertifisert sikringsutstyr for klatrer. I SmartQuip får du et klart overblikk på prosjektet, og ser raskt om sirkingsutstyret har en gyldig sertifisering, eller om de må sertifiseres på nytt eller tas ut av bruk for godt. Videre er det enkelt å kontrollere om alt utstyr er på plass i beholderen som er kommet tilbake fra plattformen.

En ansatt sier opp
SmartQuip vil være til stor hjelp når HR trenger å si opp arbeidsforholdet. La oss si at en tidligere medarbeider har fått jobbuniform. Dette bør ikke returneres, men dyre verktøy som han mottok for to måneder siden, må gis tilbake eller bli trukket ut av hans lønn.
Revisor ber om rapporter for fjorårets kjøp og tap av verktøy og utstyr
Regnskapsavdelingen kan enkelt ta ut en rapport om hvilket utstyr som er registrert som tapt eller skadet / slitt. I tillegg til en oversikt over bruk og tap, vil de også få et sammendrag av oppkjøpsdato og produsent. Denne typen rapport vil være svært nyttig når det gjelder å skaffe seg verdifull og kostnadsbesparende informasjon. Du vil kunne se at verktøyet fra leverandøren X for eksempel har en kort levetid og er mer lønnsom å leie enn å eie, eller at selskapet leier noe utstyr over en lengre periode, og det ville da være mye mer lønnsomt å eie det.
Avdelingslederen har nettopp sagt opp.
Smart Quip vil enkelt gi den nye lederen en oversikt over utstyret som avdelingen eier og hvilke verktøy som har blitt leid fra andre. På denne måten kan han lage planer for fremtidige kjøp eller ha et riktig bilde av hvilket utstyr som er tilgjengelig med en gang.
Teamleder på prosjektet har fullført sin oppgave
Som en del av at prosjektet avsluttes, kan han kjøre en rapport fra SmartQuip på alt utstyr som er blitt tildelt Prosjekt A. Når han oppdager at to kontraktsarbeidere ikke har returnert slagbordet og hydraulisk betongsag, kan han ringe og sørge for at utstyret settes på plass igjen.